Избор на най-подходящото остъкление

В Saint-Gobain България Ви предлагаме широка гама от решения в зависимост от Вашите потребности за комфорт. Можете да избирате прозорци с термичен комфорт и соларен контрол, напълно прозрачни, с висока степен на акустичен комфорт или прозорци за повишена безопасност и сигурност. Всички решения, които предлагаме, са персонализирани – в зависимост от ориентацията на Вашия прозорец, остъклената повърхност и броя на прозорците. Например за прозорците, гледащи на север, препоръчваме да изберете големи размери прозорци с подобрен термичен комфорт (за да позволят преминаването на естествената светлина). При прозорци с южно изложение препоръчваме избор на стъклопакет със соларен контрол, тъй като това ограничава поемането на топлина отвън и предотвратява прегряването на помещенията.


Предимства на остъкляването от Saint-Gobain

Комфорт през зимата

Стъклата от Saint-Gobain съчетават високо ниво на енергийна ефективност с отлична прозрачност, поради което преминаването на светлината е оптимално. Термоизолиращите стъклопакети задържат топлината вътре и позволяват навлизането на естествена топлина, което още повече затопля помещенията. По този начин можете да изберете големи остъклявания, без да усещате студа.

Комфорт през лятото

Остъклението от Saint-Gobain позволява навлизането на естествена светлина, като едновременно с това отразява и две трети от слънчевата топлина, за да се избегне пренагряването на помещенията. По този начин чрез намаляването на прекомерната употреба на климатик потреблението на енергия ще бъде по-ниско.

Комфорт през деня

Прозорците с големи стъкла позволяват по-добро осветяване на интериора, като същевременно осигуряват отварянето и комуникацията с екстериора. От друга страна, намаленото използване на изкуствено осветление води до намалено потребление на енергия.

Енергоспестяване

Високоефективното остъкляване може значително да ограничи потреблението на енергия и да намали разходите с над 30% в сравнение с обикновеното остъкляване. Херметичните стъклопакети поддържат топлината вътре, като в същото време позволяват на естествената светлина да затопля вътрешността на помещенията през зимата. През лятото остъклението отразява по-голямата част от топлината и елиминира риска от прегряване на помещенията. Поради намалените загуби на топлина и по-рядкото използване на климатици и осветление консумацията на енергия намалява.

Безопасност и сигурност

Ламинираните стъкла намаляват риска от потенциално счупване на стъклото и предлагат сигурност при опити за проникване и влизане. Ламинираното стъкло е безопасно и сигурно стъкло тип сандвич: поливинилбутираловият (PVB) слой се поставя между два листа стъкло. При счупване парчетата остават прикрени към PVB слоя. Този тип стъкло защитава хората и стоките в случаи на агресия.

Акустичен комфорт

Акустичните остъкления имат пластмасов слой действащ като преграда, който елиминира шума, идващ отвън. В нормална градска среда за да се осигури оптимален акустичен комфорт, е необходимо да има разлика от приблизително 30 dB между външната и вътрешната среда. Ако жилището е изложено на шумово замърсяване, тогава е необходимо ниво на звуково намаление от над 35 dB.