Saint-Gobain, компания с традиции

Историята на Saint-Gobain започва през 1665 г. във Франция с малко предприятие за изработка на огледала, което в течение на вековете се превръща в един от най-известните производители на стъкло в света. През последните сто години Saint-Gobain постига истинско майсторство в производството на стъкло за най-различни цели, включително опаковки, оптика и оптични влакна за сектора на комуникациите. Стъклото Saint-Gobain дойде на пазара в България през 2005 г. чрез дъщерното румънско дружество на компанията, а местното производство на стъкло в региона датира от 2007 г., когато е открита фабриката в Кълъраш.

Световен лидер в производството на плоско стъкло

Производствена база за плоско стъкло

В момента във фабриката в Румъния, един от основните производствени центрове на групата в Европа, работят над 250 души. Това е една от най-модерните фабрики на групата, притежаваща необходимите технологии и опит за производството на флоатно стъкло. В Кълъраш се произвеждат повече от 20 милиона квадратни метра флоатно стъкло годишно за клиентите в Румъния и над 40 други страни. Производството на двойни и тройни стъклопакети се извършва от клиентите на Saint-Gobain, които обработват стъклото, а монтажът на топлоизолационни прозорци - от производителите на прозорци.

Защо да изберем високоефективно остъкляване от Saint-Gobain?

Енергийната ефективност на стъклото от Saint-Gobain се подобрява постоянно, за да се ограничат разходите за енергия в сградите. Наред с това предлагаме широка гама от решения, като вземаме под внимание и Вашите потребности и изисквания за комфорт.


Устойчиво развитие

Нашата мисия е да създаваме прекрасни жилища и да подобрим ежедневието, като същевременно запазим общото бъдеще. Пътната карта "GLASS FOREVER", която лансирахме през 2017 г., е цялостен подход за устойчиво развитие, включващ всички заинтересовани; от клиентите до служителите, включително нашите доставчици и местни партньори. Този подход се основава на 5 стълба: разработване на устойчиви местообитания / мобилност, насърчаване на развитието на служителите, ограничаване на въздействието върху околната среда, предприемане на действия по цялата верига на доставки и подкрепа за месните общности. Научете повече.