История

Saint-Gobain Glass: Стъкло с потекло

Един френски крал обожавал стъклото. И бил решен да осигури най-доброто стъкло за своя палат „Версай“. Така преди повече от 350 години започва бляскавата история на нашето стъкло с потекло: тогава кралят-слънце Луи XIV основава Saint-Gobain Glass.

Efficacité

В Saint-Gobain Glass колкото са клиентите, толкова са и решенията, защото всеки разбира комфорта различно. Нашите стъкла подобряват термалния комфорт на вашия дом и това ви е важно. Искате изобилие от светлина в хола си? Oui, имате право на нея. Изолация от шум? Именно, стъклото играе голяма, макар и прозрачна роля. Сигурни, устойчиви на удар – категорично ги имате. Наричаме това… EFFICACITÉ!

<< Виж остъкляването от Saint-Gobain >>

Комфортът, le confort, никога не е в повече.

Н.В. Луи XIV по повод стъклата на Saint-Gobain Glass

Предимства

Визуален комфорт

Прозорците с правилни стъкла позволяват по-добро осветяване на интериора, като същевременно осигуряват отварянето и контакта с външната среда. От друга страна, намаленото използване на изкуствено осветление води до намалено потребление на енергия.

Прозрачност

PLANISTAR SUN е перфектното стъкло за вашия визуален комфорт

Комфорт през зимата

Стъклата от Saint-Gobain съчетават високо ниво на енергийна ефективност с отлична прозрачност. Термоизолиращите стъклопакети задържат топлината вътре и ви помагат да намалите сметките си за ток. По този начин можете да изберете големи остъклявания, без да усещате студа.

Термална изолация

PLANISTAR SUN e перфектното стъкло за вашия зимен термален комфорт

Комфорт през лятото

Остъклението от Saint-Gobain позволява навлизането на естествена светлина като същевременно с това отразява и две трети от слънчевата топлина, за да предпази от пренагряване на помещенията. А чрез намаляването на прекомерната употреба на климатик, потреблението на енергия ще бъде по-ниско.

Соларен контрол

PLANISTAR SUN e перфектното стъкло за вашия летен термален комфорт

Акустичен комфорт

Акустичните остъкления имат пластмасов слой действащ като преграда, който елиминира шума отвън. В нормална градска среда, за да се осигури оптимален акустичен комфорт, е необходимо да има разлика от приблизително 30 dB между външната и вътрешната среда. Ако жилището е изложено на шумово замърсяване, тогава е необходимо ниво на звуково намаление от над 35 dB.

Заглушаване на шума

STADIP SILENCE е перфектното стъкло за вашия акустичен комфорт

Финансов комфорт

Високоефективното остъкляване може значително да ограничи потреблението на енергия и да намали разходите с над 30% в сравнение с обикновеното остъкляване. Херметичните стъклопакети поддържат топлината вътре, като в същото време позволяват на естествената светлина да затопля вътрешността на помещенията през зимата. През лятото остъклението отразява по-голямата част от топлината и не позволява прегряване на помещенията. Поради намалените загуби на топлина и по-рядкото използване на климатици и осветление, консумацията на енергия намалява.

По-ниски сметки за ток

PLANISTAR SUN e перфектното стъкло за вашия финансов комфорт

Психологически комфорт

Ламинираните стъкла намаляват риска от потенциално счупване на стъклото и предлагат сигурност при опити за проникване и влизане. Ламинираното стъкло е безопасно и сигурно стъкло, съставено от два листа стъкло, свързани заедно с един или повече прозрачни и устойчиви междинни слоеве. При счупване, парчетата остават прикрепени към PVB слоя. Този тип стъкло защитава хората и вещите в случаи на агресия или инцидент.

Безопасност и сигурност

STADIP e перфектното стъкло за вашия психологически комфорт

Facebook